recept: Brokkolis sonkatekercs, Kifőzde
Brokkolis sonkatekercs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

8 vékony szelet füstölt sonka,
25 dkg brokkoli,
3 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tej,
só, őrölt bors és szerecsendió


A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, nagy tönkjét megesszük nyersen, vagy lefagyasztjuk zöldségleveshez, húsleveshez.
A brokkolirózsákat ételízesítős vízben puhára főzzük, majd botturmixszal pépesítjük.
A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük.
A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a kihűlt krémmel, fölcsavarjuk és behűtve kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés és saját tapasztalataim alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.16. Utoljára frissítve: 2008.10.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 10:17:53 - 1.01)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez