Hozzávalók: |
Elkészítés: |
8 vékony szelet füstölt sonka, 25 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, őrölt bors és szerecsendió |
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, nagy tönkjét megesszük nyersen, vagy lefagyasztjuk zöldségleveshez, húsleveshez. A brokkolirózsákat ételízesítős vízben puhára főzzük, majd botturmixszal pépesítjük. A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megkenjük a kihűlt krémmel, fölcsavarjuk és behűtve kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |